Annons
Nyheter

Elitseriepremiär i kväll

Ystads IF möter H43 borta, matchen börjar klockan 19.
Nyheter • Publicerad 13 september 2011
Thomas Westerlund, H 43, och Marcus Lindgren, Ystads IF.
Thomas Westerlund, H 43, och Marcus Lindgren, Ystads IF.Foto: 

Marcus Lindgren:

1. Hur ser skadeläget ut?

Annons

– Palle Hansen har en bristning i ljumsken och missar matchen mot H 43. Ola Netterheim spelade med Di Vide i fredags och är klar för spel. Lite osäkert är det för Björn Grön som har haft lite bekymmer med axeln och därför vilade från träning i helgen.

2. Vad fruktar du mest hos H 43?

– Det är ju som vanligt Zoran (Roganovic) som vi får se upp mest med. Han är en riktig klasspelare, en av elitseriens främsta. På det hela taget tycker jag att H 43 har bättre fart och struktur jämfört med förra säsongen. De har duktiga spelare individuellt och kan de få ihop det kollektivt också kan de bli svåra att tas med.

3. Hur kommer premiärmatchen att se ut?

– Ett bra scenario är att vi får föra matchen. Vi behöver inte vinna stort, bara vi vinner den. Jag tror inte att det blir någon kanonmatch i och med att det är premiär och säkert nervöst på sina håll. Försvars- och målvaktsspelet kommer nog att avgöra. Vi siktar på att få till det i försvaret och att någon av våra målvakter kommer upp i hög klass.

Tomas Westerlund:

1. Hur ser skadeläget ut?

– Vi har inga skador av allvarligare art för närvarande. Det är ingen som ska behöva stå över mot Ystads IF.

2. Vad fruktar du mest hos YIF?

– Sebstian Seifert! Han är en fantastisk spelare med en otrolig rutin. Vi mötte YIF tre gånger i fjor och i de två matcher som YIF vann var han väldigt dominant. Men man ska naturligtvis inte bortse från Jim Gottfridsson heller.

Annons

3. Hur kommer premiärmatchen att se ut?

– Det är svårt att säga på förhand men jag skulle tro att det blir oerhört jämnt och tufft. YIF har ju också gått bra under försäsongen. Men jag hoppas och tror givetvis på att vi vinner.

Taner Caliskan
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons