Annons
Nyheter

Jätte(talang) från Tomelilla till Kristianstad

Han har spelat i ungdomslandslaget i både amerikansk fotboll och basket. Nu flyttar Tomelillagrabben Filip Persson sina 212 centimetrar och 110 kilon in i handbollsvärlden – och har skrivit på för IFK Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 15 september 2011
Filip Persson.
Filip Persson.Foto: 

21-årige Filip Persson har spelat både amerikansk fotboll och basket. Men nu byter han sport – och IFK ser potential i den väldige Persson. Till en början kommer Filip att träna med division 1-laget IF, men går allt som det är tänkt kommer han så småningom att flyttas upp i elitserielaget.

– Vi får skynda långsamt med Filip. Men när han kom hit förra veckan och gjorde sin första träning trodde jag faktiskt att han hade spelat betydligt mer än han har gjort. Filip är en ruggigt intressant spelare, så mycket kan jag säga, säger IF-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson.

Annons

Men tillräckligt bra för Ystads IF var han inte.

– Jag hörde själv av mig till Ystads IF men de verkade inte speciellt intresserade och tog inte kontakt med mig. Min brorsa bor i Kristianstad och jag sökte själv upp klubben. Jag är inne på att flytta till Kristianstad, säger Filip.

”Cassa” ser fram emot att börja jobba med Filip.

– Vi får börja från grunden med Filip. Han kan inte alla regler och i försvarsspelet är han än så länge lite för burdus. Men jag ser en väldig potential i honom. För att vara 212 centimeter lång är han förbluffande rörlig och duktig med bollen. Det känns spännande att få vara med och forma honom.

Maria Sällberg
Jan Ohlsson, Robin Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons