Annons
Nyheter

YIF slog Aranäs på bortaplan

Ystads IF har tagit sin första seger i årets elitserie i handboll. I Kungsbacka ishall besegrades Aranäs med 29-33.
Nyheter • Publicerad 25 september 2011

Det var en knallhård match. YIF dominerade under hela den första halvlek men efter 16-18 i halvtid vände Aranäs på matchen efter paus. Framförallt hade YIF problem att stoppa genombrotten från Aranäs niometersspelare Alexander Borgstedt och Pål Wetterbrandt.

Tio minuter in i andra halvlek ersattes Jürgen Müller av Leo Larsson i YIF-buren. Leo hade bättre lycka och gorde en del viktiga räddningar.

Annons

Mot slutet av matchen matchedes Jim Gottfridsson och Sebastian Seifert sida vid sida - med mycket bra resutlat. Seifert var YIF:s främsta spelare tillsammans med Martin Bagger, dansken, som gjorde sin bästa insats hittills i YIF-tröjan.

- Jag tycker att vi på det hela taget gör en relativt bra match. Glimtvis visade den struktur jag vill ha, säger tränaren Mats Engblom.

- Vi fick lite problem bakåt, framförallt hade tvåorna det lite tungt. Men framåt såg det bra ut, bortsett från att vi missade några lägen för mycket.

Sebastian Seifert utsågs till gästernas främsta spelare.

- Det går på rätt håll. Martin Bagger är den tredje linjespelaren jag ska lära mig på tre år. Sånt tar tid, säger Seifert.

Maria Sällberg
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons