Annons
Nyheter

YIF träningsvann mot Kristianstad

Skadad och ifrågasatt som nyförvärv nästan hela fjorårssäsongen men nu skadefri – och matchvinnare mot Kristianstad. Andreas Thynell hade en rolig halvtimme med sju mål när Ystads IF vann med 30–25 (14–14) i fredagens träningsmatch.
Nyheter • Publicerad 2 september 2011
Foto: 

– Det kändes riktigt bra. Nu är jag helt skadefri igen och är bra tränad och det är oerhört skönt. Det var väldigt frustrerande förra säsongen när jag inte fick visa vad jag egentligen kan, säger den 24-årige tvåmetersmannen Thynell.

Det var överenskommet att Andreas Thynell skulle vila hela den första halvleken mot Kristianstad men när han väl kom in i den andra tog han verkligen vara på sin speltid. Efter drygt tio minuter hade han nätat fyra gånger och när slutsignalen ljöd var han uppe i sju mål och blev bästa målskytt i matchen. Och han behövde inte mer än nio skott för att komma upp i sin goda skörd.

Annons

– Vi har varit tungt tränade men nu börjar det lossna. Redan i turneringen nere i Tyskland gick det bra. Jag är full av självförtroende inför seriestarten, fortsätter Thynell.

Andreas Thynell var emellertid inte det enda glädjeämnet för YIF:s del. Nyförvärven visade att de kommer att sätta stor prägel på YIF i höst. Martin Bager hittade till exempel rätt fem gånger från linjen, Jim Gottfridsson spelade precis lika vårdat och intelligent som vi sett honom göra i IFK Ystad de senaste åren och i Gustav Thulin verkar YIF ha hittat ett fullgott alternativ som högersexa och straffskytt.

Det fjärde nyförvärvet, Julius Martinsson från Hästö, visade också gott gry. Det finns helt klart stor potential hos honom även om han bara noterade sig en gång i målprotokollet.

Leo Larsson bytte av Jürgen Müller vid ställningen 6–9 och tog vad han skulle, och lite till, i målet.

Kollektivt märktes det att YIF tagit intryck av Mats Engbloms idéer om att få upp bollen snabbare. Flera mål i båda halvlekarna var frukten av snabba uppspel och andrafaskontringar.

Engblom själv ville dock inte hålla med om det sistnämnda.

– Nja, jag vet inte om det var så himla snabbt i dag. Vi kan definitivt bli bättre. Men totalt sett är jag nöjd med vad vi presterade offensivt. Däremot är jag inte helt nöjd med försvarsspelet. Bitvis såg det inte bra ut, säger YIF-tränaren.

Mycket på grund av att hemmalaget gick bort sig i försvaret och släppte till lite för enkla mål var det Kristianstad som hade det målmässiga övertaget i första halvlek. Gästerna ledde som mest med 11–7.

YIF kom dock ikapp lagom till pausvilan och i andra halvlek ledde Kristianstad inte en enda gång. Bortalaget kroknade rejält de sista tio minuterna.

YIF saknade Palle Hansen, Ola Netterheim och Björn Grön på grund av skador och sjukdom.

Taner Caliskan
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons