Annons

Familjen tipsar om Halloween-mat

Är det dags för Halloweenparty? Raderna av maträtter som passar på en riktigt ruggig fest är långa. Familjen har provlagat och testat några. Här kommer hemska tips på både huvudrätter, efterrätter, drinkar och sötsaker.
Familj • Publicerad 23 oktober 2008
Bilder: Anette Sjöstrand
Bilder: Anette SjöstrandFoto: 

Gör potatismoset som ni brukar, tillsätt sedan karamellfärg efter tycke och smak.

Stek två och en halv korv per portion. Dela korvarna på mitten så att det finns fem "fingrar" till varje portion.

Annons

Skär sedan tre snitt mitt på korven så att det ser ut som leden på ett riktigt finger.

Fäst en mandel som är delad på längden som nagel. Skär bort en bit av toppen på korven för att få bättre plats med nageln.

För att få det extra läskigt kan man skära av ett korvfinger och spruta på ketchup.

Även här kan man välja färg på maten efter vad som passar bäst.

Dekorera med lite plastspindlar och kanske en otäck råtta. Se bara till att barnen plockar bort spindlarna innan de äter.

Vanlig kräm är en enkel efterrätt som kommer i halloweenstämning med hjälp av plastögon och lite krypande spindlar.

Dela en apelsin i zickzackmönster, gröp ur apelsinköttet och skär ut ögon.

Fyll apelsinen med glass. Om man vill kan man använda apelsinköttet som sås till glassen. Sätt på "locket". När glassen smälter ser det ut som om apelsingubben tuggar fradga…

Vanliga maränger blir söta spindlar. Passar bra för den som inte vill ha det allt för otäckt. Smält blockchoklad och häll i en liten platspåse. Klipp av ett litet hörn på påsen. Dra sedan ben och ögon med chokladen på marängerna. Låt stelna.

Häll Coca-Cola i ett glas. Lägg i ett par skedar vaniljglass och det börjar bubbla och pysa i glaset. En häftig effekt som blir bäst om man gör det när gästerna sitter vid bordet. Drick med sugrör.

Annika Thunell
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons