Var det Falconetti som gjorde mig hästrädd?

När jag var liten fick jag följa med min kusin Helena till stallet där hon red. Hästen hon skulle rida var enorm och hette Falconetti.
Familj • Publicerad 25 september 2009
Annika Thunell.
Annika Thunell.Foto: 

Den hade bara ett öga och var så klart namngiven efter en av karaktärerna i den på 1970-talet populära tv-serien De fattiga och de rika. Bilden av den stora hästen som saknade ett öga kan jag se framför mig än i dag. Kanske är det därför jag blivit lite hästrädd?…

Rädda är verkligen inte tjejerna och killarna på Ystads ridcenter. Här ser barnen med glädje fram emot att få pyssla om sina favoriter och att lära sig rida. Häng med till stallet!

Lisa Kaptein Kvist är personlig tränare och ger i dag tips till alla småbarnsmammor som längtar efter att komma i gång att motionera igen. Kanske kan hon hjälpa även dig att få fart på träningen.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.