Annons
Nyheter

Det mesta talar för omspel

Hammenhögsmålvakten Petra Damm mår bättre och allt talar för omspel. Så ungefär kunde situationen efter det avbrutna dramatiska damderbyt mellan Hammenhög och Sjöbo sammanfattas på måndagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 6 september 2011

Som YA kunde berätta redan i lördagens tidning fick toppmötet och derbyt mellan Hammenhög och Sjöbo i division 3 avbrytas efter 68 minuter spel då Hammenhögs målvakt skadats så illa att hon fick hämtas i ambulans. När matchen väl kom i gång igen hade mörkret lagt sig runt Hamondavallen och matchen fick avbrytas vid ställningen 1–2.

Glädjande är att Petra i dag mår mycket bättre.

Annons

– Hon skrevs ut från sjukhuset dagen efter och hon är uppe på benen igen och mår mycket bättre men får ta det lugnt några dagar. Jag har inte träffat henne men pratat med henne på telefon berättar en lättad tränare i Hammenhög Jesper Johansson.

Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes fotbollsförbund och sekreterare i tävlingskommittén, berättar att allt tyder på att det blir omspel.

– Vi har ännu inte fått in ärendet på vårt bord ännu – vi brukar få post på tisdagarna – men med utgångspunkt från vad jag läst i tidningen så lutar det åt omspel, hela matchen. Det blir det i 99 fall av 100 då matchen får avbrytas på grund av mörkret. Normalt sett har vi möte i tävlingsavdelningen på onsdagar men det är möjligt att vi tar ett extra sammanträde i morgon (läs i dag).

Och om det nu blir omspel – vilket alltså det mesta tyder på ska matchen spelas om så fort det är möjligt, det vill säga första tävlingsfria dag.

Eller för att citera tävlingsbestämmelserna, paragraf 14:1. ”Uppskjuten eller avbruten match på grund av väder- och/eller planförhållanden ska spelas om i sin helhet på första tillgängliga speldag i berörda föreningars spelprogram, om inte SvFF respektive SDF beslutar annat. Härvid har berörda föreningar rätt till en dags speluppehåll mellan matcherna.”

Ann-Louise Olander
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons