Annons
Nyheter

Göransson tar sig tid för FC Österlen

Tränarambitionerna på högre nivå kvävdes på grund av tidsbrist. Men i division 6 räcker tiden till för Peter Göransson, som är klar som ny tränare i FC Österlen.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Peter Göranssons är klar som tränare för FC Österlen.Foto: 

– Tiden har väl varit den största anledningen till att jag tackat nej till anbud från klubbar på högre nivå. Mitt jobb tar tid och två träningar i veckan är stor skillnad mot tre eller fyra träningar i veckan, säger Göransson, som klättrade in i FC Österlen via släktträdet.

– Min frus lillebror spelar där och sitter i styrelsen och det gjorde att jag gjorde ett par inhopp som spelare i höstas. Och för bara några dagar sedan fick jag frågan om jag kunde tänka mig att träna laget och jag tänkte, varför inte.

Annons

Ska du spela något då?

– Nej, inte alls.

Men det har du sagt förut och sedan har du spelat ändå...

– Jo, det har jag sagt, men nu blir det inte så. Den är för gammal – kroppen.

Göransson har tidigare tränat Brantevik i division 3. Som spelare har han vunnit flera YA-cupguld och representerat klubbar som Tomelilla IF, Ystads IF och Branteviks IF. Hans moderklubb är Onslunda IF, men hans karriär satte fart under åren i Spjutstorps IF.

FC Österlen vann division 7 den här säsongen och blir alltså nykomling i sexan.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons