Nyheter

Göransson vill se sina ex-klubbar bli ett par

Kvällens seriefinal i division 4 mellan Tomelilla IF och Brantevik/Rörum slutar med ett kryss. Vinner något av lagen sedan serien är avancemangstaket nått. Så tror fotbollsprofilen Peter Göransson och levererar en åsikt: ”Det är synd att man inte slår ihop lagen”.
Nyheter • Publicerad 23 maj 2012
Jacob Nilsson, Brantevik/Rörum, försöker här stoppa Johan Thufvesson i Tomelilla i en match från en tidigare säsong. I kväll ställs de mot varandra igen. Foto: Ronney Lantz
Jacob Nilsson, Brantevik/Rörum, försöker här stoppa Johan Thufvesson i Tomelilla i en match från en tidigare säsong. I kväll ställs de mot varandra igen. Foto: Ronney LantzFoto: Ronney Lantz

Göransson, för närvarande tränare i FC Österlen, har ett förflutet i såväl Tomelilla IF som Brantevik/Rörum (då Branteviks IF).

Och han ser gärna att klubbarna går samman så att området Österlen kan få ett lag som når högre än division 3. För ensam är svag i det här fallet, befarar Göransson, som tror att division 3 är högsta möjliga punkt för dessa klubbar.

– Lite så är det nog som läget är nu. De bästa spelarna är ju spridda i olika klubbar, säger Peter Göransson.

– Min filosofi har alltid varit att vi ska slå ihop lag här nere, så att man sätter ihop de bästa spelarna och tillsammans gör ett avstamp uppåt.

Göransson menar samtidigt att det är positivt att TIF och B/R just nu ligger etta och tvåa i division 4, något som trots allt skänker positiva vindar till den i motvind kämpande Österlenfotbollen.

Ett exempel är Göranssons gamla klubb Onslunda IF, som lagt ner sitt herrlag.

– Det är alltid tråkigt när sådant händer. Hela byn drabbas ju av det. Det är jättesynd.

Den här säsongen har Göransson endast sett Brantevik/Rörum av kvällens derbykombattanter. Därifrån vill han, precis som under sin tid som tränare i klubben, slå ett slag för anfallaren Jim Nylander.

– Han har gjort det väldigt bra, säger Göransson om Nylander.

När det gäller TIF har Göransson endast hört att laget spelat underhållande och vägvinnande fotboll.

Och han tror alltså att lagen bör vara så pass jämnstarka att de får var sin poäng i kvällens derby.

0–0, 1–1, 2–2 – hur slutar matchen?

– Jag tror att det blir mål i alla fall. Jag tror på 2–2.

Vilket lag håller du på i kväll?

– Det får nog bli delad kompott. Jag har varit på båda ställena och trivts väldigt bra. Och det vore dumt att säga något annat.

Finns det någon annan sanning menar du?

– Nej, det gör det inte. Jag har trivts bra i båda klubbarna och jag tror på kryss.

Ann-Louise Olander
Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.