Annons
Nyheter

MFF-Djurgården spelas om

Den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Djurgården kommer att spelas om.
Nyheter • Publicerad 5 september 2011

Djurgården döms inte till någon påföljd efter händelsen på Swedbank Stadion. Malmö FF kommer att öveklaga beslutet.

– MFF kommer att överklaga eftersom så mycket talar för vår sak. Vi yrkar för vinst med 3-0 och anser att det är det enda rimliga utslaget. Vi har ett tufft spelschema och vi ledde med 1–0 så i princip var detta rena bestraffningen för MFF, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson.

Annons

– Nu visar man ju supportrar och huliganer att det finns en väg ut om det ser illa ut på planen. Det är destruktivt för fotbollen att man kan avbryta matcher och få till omspel.

Disciplinnämnden konstaterar att flera omständigheter talar för att knallskotten kastades från Djurgårdens sektion. Bland annat att flera knallskott hittades där och att Djurgårdsanhängare kastat knallskott redan på väg till Swedbank stadion.

Djurgården har dock hävdat att föreningen inte ska anses ansvarig för att matchens avbrutits på grund av att knallskotten kan ha kastats in på bortasektionen av personer som befunnit sig utanför den. Djurgården har heller inget att anmärka på visitationen av supportrarna men anser att visitationen till sektionen ovanför bortaläktaren var bristfällig.

”Med hänsyn till de höga beviskrav som Disciplinnämnden beslutat att tillämpa i denna typ av ärenden - händelser med långtgående resultatmässiga och ekonomiska konsekvenser för samtliga föreningar i berörd serie - ger inte utredningen sådant tillräckligt stöd att Djurgården kan anses ansvara för att matchen avbrutits. Det föreligger således rimligt tvivel av sådan styrka att Djurgården inte kan anses ansvarig för att matchen avbrutits.”

Beslutet kan överklagas till Svenska Fotbollförbundets Besvärsnämnd senast den 19 september.

Här kan du läsa hela beslutet.

Henrik Kilefors
Sydsvenskan
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons