Nyheter

Påskknall av Hammenhög

Det blev överraskande Hammenhögs IF som vann måndagens YA-cupmöte med Lövestads IF.
Nyheter • Publicerad 21 april 2014
Foto: Foto: Mark Hanlon
Foto: Foto: Mark Hanlon

Bortalaget, som spelar i division 6 medan Lövestad är hemmahörande i division 5, vann med klara 5-2.Något snack om saken var det inte. Hammenhög var betydligt mer "matchklart" från start och den större viljan kom att prägla händelserna på planen. Efter 45 minuter var ställningen 0-4.

– Vi körde över dem. Efter paus kontrollerade vi mest vår ledning men kunde faktiskt ha gjort något mål till, säger Fredrik Ahl, spelande tränare i Hammenhög.

Lövestad spelade upp sig efter paus och jämnade till spelet. Men när man reducerade till 1-4 valde Hammenhög att använda sin handikappstraff, vilken resulterade i 1-5.

– Det kändes som att spelarna fortfarande firade påsk. Redan på uppvärmningen märkte jag att det var lojt, suckar Lövestads tränare Peter Nilsson.

Hammenhögs IF ställs mot Öja FF i nästa YA-cuprunda.

Lisa Kron
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.