Annons
Nyheter

Självmål avgjorde sydöstderbyt

Efter två matcher med lite onödiga poängtapp hade Brantevik/Rörum marginalerna på sin sida och vann derbyt mot Tomelilla med 1–0 efter ett självmål. Båda sydöstlagen är därför fortfarande med i den allt mer tillspetsade kvalstriden.
Nyheter • Publicerad 12 september 2011
Glädje i Brantevik/Rörum efter segermålet mot Tomelilla. Mitt i bild med nummer 15 syns Jonathan Karlsen som var sista hemmaspelare på bollen innan Tomelilla gjorde självmål.
Glädje i Brantevik/Rörum efter segermålet mot Tomelilla. Mitt i bild med nummer 15 syns Jonathan Karlsen som var sista hemmaspelare på bollen innan Tomelilla gjorde självmål.Foto: ronney lantz

– Jag har gått och väntat på att vi skulle få vinna med 1–0 efter en klockren försvarsinsats och i dag gjorde vi det. Nu lever säsongen fortfarande. Om vi förlorat hade den varit över, sa en glad och lättad B/R-tränare, Lars Blixt.

Lika muntert var det inte i Tomelillalägret.

Annons

– I dag hade vi inget att glädjas åt men vi är fortfarande i förarsätet vad gäller kvalplatsen. Vi är besvikna i dag men sedan laddar vi om och siktar framåt. Den här förlusten ska Hardeberga få sota för i nästa omgång, poängterade Joacim Welander, TIF-tränaren.

Nära ledning för TIF

Tomelilla inledde klart piggast och tryckte tillbaka hemmalaget. Emanuel Jönsson och Johan Thufvesson hade var sin fin möjlighet redan innan tio minuter var spelade och Joel Mårtensson var inte heller långt ifrån att nicka in ledningsmålet några minuter senare.

Brantevik/Rörum hade inte haft mycket framåt mer än en straffsituation (misstänkt hands efter ett inlägg) när ledningsmålet kom. Och det var lite slumpartat det med. Jonathan Karlsen lyfte in en frisparkslyra och Anders Nilsson nicktouchade olyckligt in den i egen bur.

Hemmalaget jämnade ut spelet efter 1–0-målet men under återstoden av halvleken var det ändå Tomelilla som var närmast en nätkänning.

Efter pausen tryckte Tomelilla på men Brantevik/Rörum spelade smart och krympte ytorna och försvarade sig bestämt och distinkt. Tomelilla lyckades inte alls vaska fram samma tillbud som i första halvlek. Ett par farliga skott utifrån var allt.

Nylander borde nätat

Nej, chansmässigt var det Brantevik/Rörum som stod för konfekten under de avslutande 45 minuterna. Jim Nylander blev serverad flera fina bollar och borde nog förvaltat åtminstone något av lägena.

Närmast var det när han nickade över på Henrik Lundbergs inlägg och när han stötte bollen tätt över ribban på Jacob Blixts inlägg.

– Vi har haft så mycket emot oss så länge så det var skönt att rollerna var ombytta nu. Vi fick visserligen ett enkelt mål men vi hade för många chanser för att inte förtjäna segern. Jag är väldigt nöjd med att vi inte släppte fram Tomelilla och gav dem utrymme med sin snabbhet, fortsatte Blixt.

Annons

Tomelilla flyttade fram många spelare i sin frenetiska jakt på kvittering men det där gyllene läget uppenbarade sig aldrig.

– Vi borde gjort mål i början av första halvlek. Sedan fick vi ett skitmål emot oss och blev därefter alldeles för desperata i andra. Men Brantevik/Rörum gjorde det bra som gjorde det trångt för oss på sin lilla plan, menade Welander.

Spred trygghet

Målvakten Joakim Eriksson spred trygghet i sitt straffområde och hade stor del i segern. Plus i Brantevik/Rörum även till Jim Nylander, Jacob Blixt och Mattias Sassersson som fyllde ut det tomrum som Peter Jönsson lämnade efter sig i backlinjen när han blev skadad efter en timmes spel.

I Tomelilla kretsade mycket, som vanligt, kring Emanuel Jönsson.

Värt att nämna är även publiksiffran. 266 personer hade sökt sig till Åvallen.

Maria Sällberg
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons