Nyheter

Svår prövning för Köpingebro

Nyheter • Publicerad 10 april 2013

Risken finns att Köpingebros långa och uppåtgående trend bryts i år. Sedan KIF kvalade till division 1 i höstas har lagets stomme försvunnit.

– Jag är lite orolig inför premiären. Vi har tappat rutin och flera av startspelarna från i fjor. Vi får nog vara glada om vi kan hålla oss kvar, säger KIF-tränaren Olle Nilsson.

My Malmborg-Pettersson har som bekant försvunnit till Skurup, liksom målvakten Hanna Larsson. Daphne Jutwreten har valt att prova på spel i Hammenhög i division 1 och tre andra spelare har gått över till andra klubbar i Ystads kommun.

Skador

Dessutom har Köpingebro Johanna Wallin långtidsskadad och även Linnea Henriksson och Johanna Lindén dras med skador, dock inte så att de ska behöva vara borta hela säsongen.

Tuff säsong

– Det kommer att bli en jättetuff säsong för oss. Visserligen har vi fått en del nya spelare också men de är hämtade från lägre divisioner så det kommer att ta tid för dem att komma in i tempot, fortsätter Olle Nilsson.

Köpingebrotränaren betonar att det kommer att krävas goda portioner inställning och vilja för att klara av målet att inte degraderas.

– Vårt främsta mål för säsongen är att utveckla vårt spel. Många blir stressade av det högre tempot men vi måste försöka rulla och spela ordentligt i stället för att tjonga, avslutar Olle Nilsson.

INTERNAL INTERNAL
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.