Annons
Nyheter

Wendt står för sina misstag

Dagen efter genomklappningen och EM-kvalförlusten mot Ungern var frågan fortfarande densamma: Hur kunde det bli så fel? Oscar Wendt hade inga problem med att svara.
Nyheter • Publicerad 3 september 2011
Oscar Wendt.
Oscar Wendt.Foto: 

– Vad ska jag annars göra? Det är ju inte så att jag kan säga att det inte hände.

Det som kunde blivit en plågsam intervju – med en 25-åring som kvällen före gjort karriärens sämsta fotbollsmatch vid absolut fel tillfälle – blev i stället en avspänd pratstund om konsten att ta ett misslyckande och gå vidare.

Annons

Besviken, javisst.

Men knäckt – nej.

– Klart att det var tungt. Vi förlorar matchen (1–2) och man gör en mindre bra insats med ett par stora fel, säger vänsterbacken Oscar Wendt.

– Jag tror alla någon gång upplever matcher där saker och ting inte går som man tänkt sig.

San Marino på tisdag

Hur har du bearbetat din insats?

– Inte mer än vanligt. Man har några timmar på sig att deppa. Det bästa med fotboll är att vi spelar så många matcher. Det hade varit jobbigare om det hade varit två veckor till nästa match.

Spelar du mot San Marino på tisdag?

– Jag hoppas det.

Hur sov du i natt?

Annons

– Som vanligt efter match, knappt inte alls. En timma eller två kanske.

"Några ryggdunk"

Har du läst tidningarna?

– Jag känner inte att jag behöver göra det. Jag vet vad som kommer att stå, jag vet vad jag har gjort.

Hur har tränare och lagkamrater stöttat dig?

– Alla kom in och sov i min säng i natt... Det har blivit några ryggdunk, men det är inte så att jag behöver att alla kommer och kramar mig.

– Vi har en väldigt bra sammanhållning i det här laget. Oavsett om det går bra eller dåligt så backar vi upp varandra.

På fotbollsplanen blev betyget 1 för Oscar Wendt. I mediehantering – ett ämne många elitidrottare knappt får godkänt i – tilldelas han däremot en 5:a.

Svarade ärligt

Han pratade öppet och ärligt direkt efter matchen i Budapest och fortsatte likadant i Malmö på lördagen.

Annons

– Vad ska jag annars göra? Om jag hade sprungit förbi alla (reportrar) i går (läs fredag) så hade det bara blivit värre. Svarar jag inte nu får jag göra det en annan gång.

– Och i dagens samhälle finns allt på video, det är inte så att jag kan säga att det inte hände.

Landslagets presschef Hans Hultman rycker i Wendt, tycker att journalisterna har fått tillräckligt med tid. Men Wendt vill gärna svara på den sista frågan: När blev den förre mittfältaren egentligen vänsterback?

– Det var andra året i IFK (Göteborg). På träningslägret fick vi en skada på en vänsterback. Arne (Erlandsen, tränaren) sade att jag skulle prova och se hur det kändes.

– Och nu står jag här.

Taner Caliskan
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons