Nyheter

Ystads IF fick oavgjort i jumbomötet

Ystads IF hade behövt en trepoängare för att avancera i tabellen men fick nöja sig med 1–1 (1–1) mot nästjumbon Lunds SK.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2011

- Det var väl en ganska jämn match. Vi är nöjda med en poäng men jag tycker ändå att vi låg närmare segern med tanke på att vi skapade de farligaste chanserna, sa YIF-tränaren Stefan Nilsson.

Varken Lunds SK eller Ystads IF lyckades alltså spräcka sin nolla i vinstkolumnen. Hemmalaget hade ett större bollinnehav men sammantaget hade YIF fler klara möjligheter.

Jatto Camara gav gästerna ledningen efter tio minuters spel men glädjen blev inte särskilt långvarig. Tio minuter senare kvitterade Lund med ett skott utifrån som inte verkade helt otagbart.

- Vår målvakt blev förmodligen lite ställd av den lågt stående solen men borde kanske tagit skottet ändå. Det gick in uppevid mitt i målet, fortsatte Nilsson.

YIF hade därefter två frilägen genom Jatto Camara och Pontus Rosengren men lyckades inte näta. Bakåt stängde bortalaget till effektivt och Lund kom inte alls fram.

- Det här var helt klart ett fall framåt. Vi fick tag i många fler andrabollar än vad vi gjort tidigare. Nu tror jag att vi kommit på hur vi ska göra för att kunna hävda oss i matcherna.

Taner Caliskan
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.