Nyheter

Passion och Fröjd med trädgårdsföreningen

Tjörnedala Trädgårdsförening satsar i höst och nästa försommar på temat "Passion & Fröjd". Föreläsare som sysslar med trädgård, plantering, planering och odlande har bokats in.
Nyheter • Publicerad 6 september 2009
Gunnel Carlsson är först ut bland höstens föreläsare.
Gunnel Carlsson är först ut bland höstens föreläsare.Foto: 

Först ut, den 8 september klockan 18.30, är en riktig känd och kunnig trädgårdsprofil; Gunnel Carlson som ska berätta om sin stora livskärlek – just trädgården. Eftersom det förväntas stort intresse blir det i samlingssalen på sjukhuset som hon föreläser.

I oktober när det är tid att rensa bland krukor och annat arrangeras en loppis på Tjörnedalagården. Då ges möjlighet att både byta och köpa plantor.

Trafikplanering och plantering är ämnet när kommunträdgårdsmästare Sara Lundström föreläser i Svinahuset. Sanna Töringe, känd trädgårdsförfattare, är gäst i början av november.

På programmet står också julmarknad och julfest. Därefter blir det paus till februari då plantskolisten Christer Cedergren och illustratör Eva Rönnblom föreläser. I vår väntar också studieresa och öppen trädgård.

Jea Jonsson jea.jonsson@allehandasyd.se
Jea Jonsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.