Annons
Nyheter

22-åring häktad för Göteborgsmord

En 22-årig man häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord på en 27-årig kvinna i Göteborg den 26 september i år. Enligt tingsrätten finns inga uppenbara skäl till att mannen skulle sättas på fri fot.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Foto: 

Sannolika skäl är den starkare graden av misstanke.

22-åringen nekar helt till alla anklagelser.

Annons

Försvaret har också belagts med yppandeförbud.

- Jag har inga som helst kommentarer i nuläget, förklarade 22-åringens ombud vid förhandlingarna, Stig-Erik Söderholm.

Claes Östlund är annars 22-åringens advokat, men kunde inte närvara vid förhandlingen.

Åklagare Stina Lundqvist begärde och fick stängda dörrar under häktningsförhandlingarna.

Lundqvist begärde också yppandeförbud och att den misstänkte 22-åringen skulle beläggas med starka restriktioner.

- Det finns risk för att den misstänkte avviker eller undanröjer bevis, förklarade hon i rätten.

Enligt häktningsframställan som åklagaren Stina Lundqvist lämnat in till Göteborgs tingsrätt är brottsplatsen en annan än där kroppen efter den mördade 27-åriga kvinnan hittades. Mordplatsen ska vara Hjalmar Brantingsplatsens spårvagnshållplats vid Backaplan i Göteborg, den andra spårvagnshållplatsen efter att man åkt över Göta Älvbron till Hisingen.

Kroppen hittades i ett buskage vid Temperaturgatans spårvagnshållplats i Länsmansgården, vilket är närmare sju kilometer eller 12 hållplatser från Backaplan.

Den misstänkte 22-åringen satt anhållen skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden. Men häktningsframställan har den högre misstankegraden, på sannolika skäl misstänkt för mord. 22-åringen har hela tiden nekat till brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons