Nyheter

Black Cobra lägger ner

Det kriminella nätverket Black Cobra lägger ner sin verksamhet i Sverige, skriver Sydsvenskan.
Nyheter • Publicerad 21 maj 2012

Enligt Sydsvenskans källor ska i ett första steg gängets avdelning i Skåne läggas ned. Avdelningarna i andra delar av landet – som Stockholm, Uppsala och Eskilstuna – ska finnas kvar ytterligare en tid.

Polisens allt hårdare tryck uppges som en bidragande orsak till nedläggningen. Enligt Sydsvenskan har Black Cobra, som etablerades i Sverige år 2005, runt 200 medlemmar i Skåne.

Att det kriminella gänget Black Cobra slopar sitt varumärke med ormen är en framgång för polisen, anser Linda Haddemo, informatör inom Malmöpolisens operation Alfred, som är inriktad på att störa ut de kriminella gängen. Operation Alfred kommer att fortsätta, oavsett vilka tröjor de kriminella väljer att ha på sig.

– Men man ska ha klart för sig att individerna ju inte försvinner. De finns kvar och kommer förmodligen att fortsätta med kriminell verksamhet.

– Vi ska fortsätta vårt arbete mot de kriminella gängen, säger hon till TT.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.