Annons
Nyheter

Bombmisstänkt resenär anmäler polisen

En flygresenär som i somras misstänktes för att ha ett bombliknande föremål i sin väska JO-anmäler nu polisen. Mannen missade sitt flyg och blev strandsatt på Sturup utan vare sig mat eller logi.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

Personalen på Malmö Airport Sturup hindrade mannen från att gå ombord på planet. Man hade funnit ett bombliknande föremål i hans väska när han gick genom säkerhetskontrollen. Polis tillkallades och tolk kopplades in för att reda ut situationen. När det stod klart att det inte fanns någon bomb i väskan hade mannen missat sitt plan och hade ingenstans att ta vägen. Han fick övernatta i flygplatsens avgångshall.

Nu JO-anmäls polisen för hur mannen behandlats. Polismästare Håkan Jarborg Eriksson skriver i sitt svar till JO att det kan finnas skäl att rikta viss kritik mot polisens agerande. "Med hänsyn till de dramatiska händelser NN varit med om under kvällen och att han befann sig i främmande land, borde polismännen på ett tydligare sätt förvissat sig om att de avsedda åtgärderna för NN:s researrangemang och logi verkligen kom till stånd innan man lämnade platsen."

Anna Josefsson
Anna Carling
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons