Annons
Nyheter

Din granne googlar dig

I villakvarteren frodas skvallret. Enligt en ny undersökning har nästan var tionde spionerat på grannen på nätet.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010
Facebook och Google används flitigt när villaboende kollar upp sina grannar.
Facebook och Google används flitigt när villaboende kollar upp sina grannar.Foto: 

Det är tidningen Vi i villa som gjort en villapanel där man undersökt villaägarnas skvallervanor.

Och visst är nyfikenheten stor. I Skåne svarar 69 procent att de vill veta mer om sina grannar. Det mest populära sättet att få fram information om sin nabo är att helt enkelt skvallra med andra grannar.

Annons

Men även internet används flitigt för att ta reda på detaljer. Facebook och Google är de vanligaste verktygen för att snoka runt.

Enligt villapanelen är det framför altt vad du jobbar med som grannen vill veta. På andra plats ligger din sociala bakgrund, på tredje hur mycket du betalat för ditt hus.

Men skåningarna är trots allt inte "värst" i ligan, visar villapanelen. Stockholmarna skvallrar långt mer än skåningarna. Skvallertoppen ägs dock av Västerbotten där det skvallras dubbelt så mycket över trädgårdshäcken än i skånska villakvarter.

Fotnot: Totalt har 3289 villaboende från 20 år och uppåt besvarat undersökningen, varav 506 i Skåne.

Rebecka Sjöberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons