Annons
Nyheter

Fler kan ha deltagit i Göteborgsmord

En 22-årig man häktades i dag på sannolika skäl misstänkt för mord på en 27-årig kvinna i Göteborg den 26 september i år. Sannolika skäl är den starkare graden av misstanke.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2010
Foto: 

22-åringen nekar helt till alla anklagelser.

- Jag har inga som helst kommentarer i nuläget, förklarade 22-åringens ombud vid förhandlingarna, Stig-Erik Söderholm.

Annons

Åklagare Stina Lundqvist begärde och fick stängda dörrar under häktningsförhandlingarna.

Lundqvist begärde också att den misstänkte 22-åringen skulle beläggas med starka restriktioner.

- Det finns risk för att den misstänkte avviker eller undanröjer bevis, förklarade hon i rätten.

Den mördade kvinnans kropp hittades i ett buskage vid Temperaturgatans spårvagnshållplats i Länsmansgården.

I flera medier har det framkommit uppgifter om att polisen söker efter ytterligare en gärningsman. Orsaken är att 27-åringens kropp låg gömd under ett antal stenblock, som polisen anser skulle vara omöjliga för en person att lyfta.

- Jag kan inte utesluta i den här typen av spaningsmord, att fler kan bli misstänkta. I övrigt vill jag inte kommentera saken, säger kammaråklagaren och förundersökningsledaren Stina Lundqvist till TT.

Senaste den 15 oktober ska Lundqvist ha väckt åtal mot 22-åringen. Men det är en tidsgräns hon själv inte tror att utredarna klarar.

- Vi har framförallt ett mycket stort tekniskt material att gå igenom. Saker som bland annat ska analyseras hos SKL. Jag kan redan nu säga att vi inte kommer klara den tidsgränsen, utan vi kommer begära åtalsförlängning, säger Lundqvist till TT.

Lundqvist säger också att man har flera vittnesuppgifter som kräver ingående förhör. Om man har vittnen från tidpunkten för mordet vill hon heller inte kommentera.

- Men vi förhör alla som rört sig runt den misstänkte personen, och även personer som finns runt målsägaren, säger Lundqvist.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons