Annons
Nyheter

Göteborgsgripna ska begäras häktade

De fyra män som sitter anhållna i Göteborg kommer att begäras häktade.
Nyheter • Publicerad 13 september 2011

Men inte för förberedelse till terrorbrott utan för förberedelse för mord, enligt Göteborgs tingsrätt.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas under onsdagen.

Annons

Enligt åklagarmyndighetens informationsdirektör Karin Rosander har Hilding Qvarnström dock för avsikt att berätta mer om fallet efter en eventuell häktningsförhandling i morgon.

Rosander hävdar att tystnaden kring fallet är relativt normal.

– I allmänhet så finns det ju väldigt lite man kan säga i inledningen av en utredning. Ofta går det att lämna mer information ju längre en utredning fortlöper.

Den 25-årige man som sitter anhållen i Göteborg misstänkt för förberedelse till terrorbrott kommer att förhöras klockan 12 i dag, uppger hans försvarare Eva Henriksson.

– I dag måste vi få veta vad det här handlar om. Det är inte acceptabelt att informationen kommer strax före en häktningsförhandling, säger hon till TT.

Även en annan advokat, Björn Sjölander, invänder starkt mot att ingen information ges ens till hans klient.

– Jag är kritisk till att man inte avger misstankeunderrättelse som man ska göra enligt lagen. Jag har inte förstått vad han misstänks för, säger Sjölander.

– Att avslöja vad han är misstänkt för, till honom och till hans försvarare, kan inte innebära något men för utredningen.

Sjölanders klient bestrider brott.

– Han säger att han inte är inblandad i något och att polisen har gjort ett stort misstag och att han är övertygad om att han kommer att släppas.

Advokaten säger sig inte veta när han kan tänkas få mer information.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons