Annons
Nyheter

Häktningar överklagas

Trion försvarare bakom de tre män som häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkta för förberedelse till mord gör olika bedömningar om eventuella överklaganden.
Nyheter • Publicerad 15 september 2011

Minst två går i alla fall till hovrätten.

Eva Henriksson ansåg att det som lades hennes klient, en 25-åring, till last bara skulle motivera ett bötesbelopp.

Annons

– Vi överklagar häktningsbeslutet.

– Just nu har vi inte utformat något, säger Ulf Ahlstedt, som försvarar en 26-åring.

– Vi får fundera över om det är meningsfullt.

23-åringens advokat, Urban Gilborne, sade omedelbart efter förhandlingarna i går att häktningsbeslutet kommer att överklagas.

Redan tidigt spekulerades det i att konstnären Lars Vilks skulle ha varit det tilltänkta offret, men han svävar fortfarande i ovisshet.

– Jag får inte mer information än någon annan, så det är öppet för spekulationer, säger han.

– Det enda spåret skulle vara min blogg men det förutsätter att man läst den och har man inte gjort det finns ju ingen koppling, säger han.

Lars Vilks skrev i sin blogg förra onsdagen om konstbiennalen i Göteborg och att han tänkte se den. Detta kunde tolkas som att han tänkte bege sig till konsthallen vid Röda sten redan under lördagen, som samma kväll utrymdes.

– Jag har fortfarande en tanke att se biennalen men det ska jag göra när jag kommer till bokmässan.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons