Nyheter

Klass 1-varning i snöns spår

Nattens snöfall i Norrbotten väntas fortsätta under dagen, och SMHI har utfärdat en klass 1-varning i området.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2012

– Det är lite rester av snöområdet som fortfarande kan ge några centimeter över Norrbottens inland. Men försvagas alltmer under dagen, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

I de södra delarna av Norrland väntas växlande molnighet, lite sol – men också en del blötsnö, som under dagen kommer att övergå i regn.

I övriga landet kan man se fram emot en solig dag.

– Det är ganska goda solchanser i övriga landet, stora delar av Götaland och Svealand får soligt väder i dag, säger Alexandra Ohlsson.

Snöfallet i norra Sverige ställer till problem för trafikanter. Nu på morgonen fördes en mc-förare till sjukhus efter en olycka på E 4 i Gideåbacka utanför Örnsköldsvik. Enligt uppgifter till polisen var det mycket halt på platsen i samband med olyckan.

I går kväll skadades en man allvarligt vid en trafikolycka på Haparandavägen i Luleå. Ett par körde av vägen på grund av snömodd och bilen bakom hamnade i samma spår, for av vägen även den och körde rakt in i den bil som redan låg i diket.

Polisen i Norrbotten utfärdade en trafikvarning för hela länet under natten på grund av kraftigt snöfall och uppmanade bilisterna att stanna hemma.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.