Nyheter

Mamma räddade sjuårig flicka

Mamman lyckades stampa sönder isen och rädda sin sjuåriga dotter ur en damm i Flygsfors nära Orrefors. Men flickan skadades allvarligt och vårdas på Kalmar lasarett.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2012

Flickan och hennes bror hamnade i vattnet sedan isen brustit. Syskonen lekte på stranden och gav sig sedan ut på dammen. Väl därute brast isen under dem och båda hamnade i vattnet. Brodern tog sig nerkyld och chockad i land men kunde inte hjälpa sin syster. Han larmade föräldrarna.

Flickan drev ett 20-tal meter in under isen innan mamman kom dit. Flickan låg tre till fyra meter ut och mamman lyckades till sist få upp sin dotter.

En tipspromenad pågick i området och flera personer kom till dammen när mamman ropade på hjälp. Hon och dottern hjälptes i land och tre personer startade upplivningsförsök.

– Flickan var uppe på land och de hade hållit på i fem minuter när vi kom dit, säger Per Persson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Nybro.

De tre hade utbildning för hjärt-lungräddning.

– De kunde det här och vågade sätta i gång, säger Per Persson.

Flickan fördes till Kalmar lasarett där hon vårdades på intensivavdelningen på söndagen. Skadorna hon fått betecknas som allvarliga, enligt uppgifter från sjukhuset.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.