Annons
Nyheter

Man anhållen för Malmöskott

Inom loppet av ett par timmar sköts i går kväll och i natt tre personer i Malmö. Alla blev allvarligt skadade.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

En 19-årig anhölls senare, misstänkt för mordförsök på de två män som vid halv ett-tiden i natt skottskadades på Lindängen.

- Vi kan skönja någon form av ovänskap som leder till skjutningen, eller en uppgörelse av något slag. Det finns tecken på det, säger Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen, till TT.

Annons

Männen, 22 och 29 år, lyckades ta sig till akuten själva. Den ena har benskador, den andra skador i buken, men läget uppges stabilt för båda.

Alla tre är kända av polisen sedan tidigare.

Redan klockan åtta på tisdagskvällen kom det första larmet. En 28-årig man hade blivit skjuten i ryggen när han stod och väntade på bussen på Eriksfältsgatan i Malmö.

- Personen som sköt stod inne i buskaget bakom busshållplatsen. Det är vad polisen tror, säger Mats Attin, inre befäl på Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Mannens skador bedömdes inte vara livshotande, uppgav sjukhuset sent på kvällen.

- Läget är allvarligt, men stabilt, säger Staffan Magnusson, sektionsledare vid Skånes universitetssjukhus, till TT.

Förra måndagen blev en 47-årig man nedskjuten på en busshållplats i området Augustenborg. Enligt polisen finns det flera omständigheter i fallet med 28-åringen som blev skjuten på Eriksfältsgatan som påminner om skottlossningen förra måndagen.

- Det var en av de första sakerna som slog oss. Det finns stora likheter mellan de båda händelserna, säger Mats Attin till Sydsvenskan.

En specialgrupp på polisen i Malmö utreder sedan i somras totalt 13 fall av oförklarliga skjutningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons