Nyheter

Misstänkt miljonstöld av juveler

En 41-årig man har gripits och anhållits misstänkt för att ha stulit juveler värda cirka en miljon kronor i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2012

Enligt åklagarens framställan om offentlig försvarare misstänks den 41-årige mannen för "grov stöld av juveler i väska värda en miljon" på lördagen "vid Kungsgatan i Stockholms kommun". Mannen anhölls klockan 22.02 på lördagen.

Mycket är oklart i ärendet, inte minst vem målsäganden är, och Norrmalmspolisen idkar envis tystnad med hänvisning till förundersökningssekretess. Men enligt uppgifter till TT greps 41-åringen på lördagseftermiddagen i trakten av Hötorget.

Han ska då ha haft en ryggsäck med sig som innehöll saker "av stort värde" och som ska ha stulits på en restaurang i närområdet.

Bernardo Bernales förordnades på söndagen som offentlig försvarare åt 41-åringen. Advokaten vill inte kommentera hans klients inställning till anklagelserna.

– Det kan jag inte gå in på, säger Bernales.

Advokaten påpekar att åklagaren senast på tisdag måste ta ställning till om den misstänkte ska begäras häktad.

Bernales antyder också att frågetecknen snart kommer att rätas ut, och att historien kanske inte är så märklig som den kan tyckas:

– Den är inte så avancerad egentligen, men det kommer att klarna.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.