Annons
Nyheter

MP-politiker vill regera med M

Tre av fyra av Miljöpartiets ledande kommun- och landstingspolitiker kan tänka sig att bilda regering med såväl M som S, enligt en enkät.
Nyheter • Publicerad 8 september 2011

Många har omvärderat Moderaterna, säger partisekreteraren Anders Wallner.

Bara en femtedel säger nej till att regera med M, enligt en enkät som Dagens Samhälle gjort.

Annons

Inget av språkrören vill kommentera beskeden och hänvisar i stället till partisekreteraren Anders Wallner.

– Mot bakgrund av att det finns så många olika majoriteter runt om i landet där vi sitter vid makten, så är jag inte förvånad över att våra heltidspolitiker är öppna för samarbete med både S och M, säger han till TT.

– Det finns en bred samsyn i partiet om att vi inte ska bli ett femte alliansparti, men också att det rödgröna samarbetet är avslutat och att vi ska vara en självständig politisk kraft.

Många i Miljöpartiet har omvärderat synen på Moderaterna, enligt Wallner. Men samtidigt är det för mycket i alliansregeringens politik som avviker från Miljöpartiets politik.

– Vi gör gärna blocköverskridande uppgörelser i sakfrågor,men att bli en del av alliansregeringen är inte aktuellt för oss. Den politiken ligger väldigt långt ifrån den politik vi vill föra i Sverige, säger Anders Wallner.

YA Praktikant
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons