Annons
Nyheter

Oklart motiv bakom gisslandrama

Den 58-årige man i Malmö som i går tog en tvåårig pojke som gisslan och knivhotade honom har hittills inte sagt någonting i polisförhören som kan förklara vad han hade för motiv.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2010
Foto: 

Han är inte känd av polis sedan tidigare och vid en presskonferens i dag konstaterades att mannen varit "uppenbart förvirrad" vid knivdramat. Men poliserna lämnade inga ytterligare uppgifter om mannens bakgrund.

Nationella insatsstyrkan larmades i ett tidigt skede av dramat och var på väg till Malmö från Stockholm för att biträda i insatsen mot 58-åringen. Men innan de hann fram kunde mannen övermannas och gripas.

Annons

Förhandlingarna var kaotiska. Den kidnappade tvååringen grät högt och det var stundtals svårt för polisens förhandlare att höra vad 58-åringen sade.

Under hela tiden förhandlade polisen med mannen ansikte mot ansikte.

- Det handlar om att vinna förtroende och att få till en förändring i beteendet. Men vad de pratade om går vi inte in på, säger Thomas Söderberg, koordinator för polisens förhandlare.

Det enda mannen bad om under de två timmarna var ett glas vatten.

När polisen lyckats få fram mannens identitet tillkallades en läkare från psykakuten i Malmö. Den kvinnliga läkaren eskorterades till gallerian i centrala Malmö och fick kontakt med mannen.

Det är oklart vad de sade, liksom om läkaren och 58-åringen tidigare haft kontakt med varandra.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons