Annons
Nyheter

Örebromannen erkänner en våldtäkt

I dag ställdes den misstänkte 23-årige serievåldtäktsmannen i Örebro inför häktningsdomare.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010

Han erkänner en våldtäkt som begåtts i mars i år men nekar till de övriga tre brotten, rapporterar TT:s reporter på plats..

Förhandlingen inleddes med att chefsåklagare Gunnar Brodin krävde 23-åringen häktad som på sannolika skäl misstänkt för ett fall av grov våldtäkt, våldtäkt (ett fall) samt två fall av försök till våldtäkt.

Annons

Mannens advokat Margareta Arvidsson sade att hans klient medger kravet på häktning. Han erkänner våldtäkten på Boglundsgatan i mars i år men nekar till misstanken om övriga brott, det vill säga våldtäktsförsöket på Trängkärrsvägen i Örebro den 11 augusti 2005, våldtäkten i söndags på Egnahemsvägen i Örebro samt våldtäktsförsöket i söndags på Tunnelgatan i Örebro.

23-åringen var sammanbiten när han steg i rättssalen. Han var klädd i häktets gröna kläder och hade en blå frottéhandduk över sina axlar.

Efter den korta inledningen beslöt tingsrätten att förhandlingen ska fortsätta bakom stängda dörrar. Den pågick ännu en timme efter starten.

Polisen utreder sedan lång tid minst ett dussintals olika överfall i staden och har tagit hundratals DNA-prov på män som på olika sätt varit intressanta i utredningen. I förra veckan hade 23-åringen kallats till polisen för ett sådant salivprov, en så kallad topsning.

- Förra fredagen ringde han till oss och sade att han inte kunde komma, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson till TT.

Mannens nej förvånade polisen och bidrog till att misstankarna mot honom ökade. Innan mannen sedan greps på måndagen överfölls två kvinnor i söndags, överfall som 23-åringen tros ligga bakom.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons