Annons
Nyheter

Polisen avbokar Saabbeställning

Det utdragna produktionsstoppet på Saab i Trollhättan gör att polisen nu drar tillbaka en beställning av 50 specialbyggda fordon.
Nyheter • Publicerad 2 september 2011

– Vi hoppades kunna leverera efter sommaren. Men eftersom linan stått stilla på Saab så klarar vi inte deadlinen som innebär att vi skulle levererat 50 bilar till polisen det här året, säger Joachim Lind, vd på Ana i Trollhättan, till TV 4 Nyheterna Väst.

På polisen i Norrbotten är besvikelsen stor.

Annons

– Vi hade sett fram emot att få just en 9–5, eftersom vi hört att det är en så bra bil från andra som testat den, säger Mikael Isaksson vid Norrbottenspolisen till TV 4 Nyheterna Luleå.

Nu blir det i stället Volvo som får ordern, rapporterar TV 4-kanalerna.

Under tiden går de Saabanställda i Trollhättan mot en andra helg utan den augustilön som skulle ha utbetalats i förra veckan. På fredagsmorgonen hade företaget fortfarande inga pengar tillgängliga.

– Vi får se hur det utvecklas under dagen, om vi kan komma med något besked, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning.

Det är nu en vecka sedan företaget delgavs en betalningsuppmaning från IF Metallfacket.

Ann-Louise Olander
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons