Annons
Nyheter

Polisen jagar ung serievåldtäktsman

Tolv polispatruller jagar den serievåldtäktsman, som nu är misstänkt för tre våldtäkter eller våldtäktsförsök i Örebro det senaste dygnet.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Foto: 

Trots intensiva spaningar hade polisen vid 10-tiden i dag inte gripit någon av de två män som misstänks ha begått en serie kvinnoöverfall i Örebro.

- Tyvärr, har vi inte ringat in männen, säger Örebropolisens talesman Torbjörn Carlson.

Annons

Polisen satte natten till måndagen in tolv extra polispatruller i spaningarna och för att öka tryggheten utomhus hos allmänheten.

- Spaningarna har hög prioritet, tillägger Torbjörn Carlson.

På söndagskvällen blev ännu en kvinna i Örebro attackerad. När hon skulle gå in i sin bostad trängde sig en för henne okänd man in i lägenheten och misshandlade henne.

Polisen trodde först att det rörde sig om en ren misshandel, men rubricerar nu händelsen som ett försök till våldtäkt.

Signalementen är samstämmiga för det försök till våldtäkt och den fullbordade våldtäkt som inträffade under söndagsmorgonen.

- Det är en relativt ung man i 25-årsåldern som vi letar efter, säger Anders Wallin på Örebropolisen.

TT: Tycker du att man som tjej ska vara försiktig med att gå ut?

- Jag ska inte gå ut med den varningen. Men vi har faktiskt diskuterat att som det är just nu, så bör man i varje fall vara observant. Men jag vill inte gå ut med några rekommendationer i nuläget, säger Anders Wallin.

De senaste åren finns åtminstone ett dussin ouppklarade våldtäkter och våldtäktsförsök i Örebro. Enligt polisen rör det sig om två olika män som var för sig begått flera överfall, vilket bland annat signalementet visar.

Flera tips har lämnats till polisen men inget har varit avgörande och medfört något genombrott i sökandet efter våldtäktsmännen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons