Nyheter

Prinsessdop i Slottskyrkan

Nu har dagen kommit som det redan skrivits spaltmeter om. I dag döps Estelle Silvia Ewa Mary, dotter till kronprinsessan Victoria och prins Daniel, i Slottskyrkan i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2012
Foto: Jonas EkstrËmer / SCANPIX /

För huvudstadens bilister kommer det att märkas mest under sen förmiddag i samband med att kungliga och andra prominenta gäster anländer till slottet.

Bland dopgästerna finns många kända namn i form av kungligheter, politiker och myndighetspersoner. Men där finns också mindre kända – men inte mindre viktiga – personer, exempelvis släktingar till Daniel Westling. Två av släktingarna som dock redan är bekanta för många är Estelles kusiner, Vera och Hedvig Blom, som var brudnäbbar vid Victorias och Daniels bröllop.

Andra som inte är direkt kända, men som syntes en del i rampljuset i februari, är det team bestående av läkare, barnmorska och undersköterska som var med och hjälpte Estelle att komma till världen.

För den som vill följa dopakten på tv är det SVT som gäller. Själva dopakten börjar klockan tolv.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.