Annons
Nyheter

Terrormisstänkt nekar till brott

I går anhölls fyra personer i Göteborg, på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Nu nekar en av de gripna via sin advokat till anklagelserna.
Nyheter • Publicerad 12 september 2011

– Min klient förnekar alla misstankar, säger advokat Ulf Ahlstrand till Expressen.

Han uppger att Säpo ännu inte lagt fram någon konkret bevisning mot hans klient.

Annons

– Vi får väl utgå från att polisen vet något, som de än så länge inte har sagt så värst mycket om, säger Ahlstrand.

I början av september skrev den kontroversielle konstnären Lars Vilks på sin blogg att han planerade att delta på Göteborgs konstbiennal, rapporterar Expressen.

"Den 10 september öppnar Göteborgsbiennalen och den är på alla sätt en riktig biennal. Jag skall själv med största intresse besöka evenemanget", skriver Vilks på sin blogg.

Men under gårdagen var Vilks i stället i Stockholm, för att delta i ett program om den 11 september, skriver han på sin blogg.

Strax efter midnatt på natten mot söndagen spärrade polisen av ett stort område vid Röda Sten Konsthall, som ligger vid Älvsborgsbrons södra fäste, där invigningsfesten för Göteborgs internationella konstbiennal pågick. Lokalen, där uppemot 400 personer befann sig, utrymdes.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons