Annons
Nyheter

Tre män skottskadade i Malmö

Inom loppet av ett par timmar sköts tre personer i Malmö. Alla uppges vara allvarligt skadade.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

Sedan tidigare utreder Malmöpolisen tretton fall av oförklarliga skjutningar.

Klockan åtta på tisdagskvällen kom det första larmet. En 28-årig man hade blivit skjuten i ryggen när han stod och väntade på bussen på Eriksfältsgatan i Malmö.

Annons

- Personen som sköt stod inne i buskaget bakom busshållplatsen. Det är vad polisen tror, säger Mats Attin, inre befäl på Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Mannens skador bedömdes inte vara livshotande, uppgav sjukhuset sent på kvällen.

- Läget är allvarligt, men stabilt, säger Staffan Magnusson, sektionsledare vid Skånes universitetssjukhus, till TT.

Ytterligare två skjutna

Vid halv ett-tiden fick polisen flera samtal om en ny skottlossning, denna gång på Lindängen i Fosie, där två män blivit beskjutna. Enligt polisens yttre befäl på plats, Håkan Johansson, kan det ha rört sig om automateld, skriver Sydsvenskan.

- De har allvarliga skador, båda två, säger Sandra Gabrielsson på Skånes universitetssjukhus i Malmö till TT.

Männen, 22 och 29 år gamla, lyckades ta sig till akuten själva. Den ena med benskador, den andra med skador i buken, men enligt polisen är läget stabilt för dem båda. Ingen av dem är känd av polisen sedan tidigare.

13 ouppklarade skjutningar

Förra måndagen blev en 47-årig man nedskjuten på en busshållplats i området Augustenborg. Enligt polisen finns det flera omständigheter i fallet med 28-åringen som blev skjuten på Eriksfältsgatan som påminner om skottlossningen förra måndagen.

- Det var en av de första sakerna som slog oss. Det finns stora likheter mellan de båda händelserna, säger Mats Attin till Sydsvenskan.

Annons

Båda offren är sedan tidigare helt okända av polisen och man har inte kunnat se någon hotbild mot dem.

En specialgrupp på polisen i Malmö utreder sedan i somras totalt 13 fall av oförklarliga skjutningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons