Annons
Nyheter

Väpnat rån mot Ikea

Ikea vid Kungens kurva utanför Stockholm rånades på tisdagskvällen.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2010
Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

De två beväpnade rånarna sprängde sig in i varuhusets värdehanteringsrum.

Två personer har gripits misstänkta för rånet.

Annons

Rånarna slog till strax efter att varuhuset stängt klockan 20. En värdetransport hade precis kommit dit.

- Man har använt sprängmedel för att ta sig in i ett värdehanteringsrum där vår personal jobbade med Ikeas kontanter, säger Johan Petersson, säkerhetschef vid G4S, till TT.

I samband med rånet blev båda väktarna skadade och fördes till sjukhus med ambulans. De ska inte vara allvarligt skadade.

G4S har haft personal på sjukhus för att träffa de två väktarna.

- En av dem blev slagen i huvudet med en kofot och sedan sparkad, säger Johan Petersson.

Den andre väktaren ska ha fått smärtor i öronen efter explosionen.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån. Vad rånarna kom över är inte känt, men Ylva Magnusson, pressansvarig vid Ikea Sverige, säger att en överväldigande majoritet av Ikeas kunder betalar med kort.

Vittnen har uppgivit för polisen att rånarna var beväpnade med automatvapen och flydde på en moped. Strax före 22.30 greps två personer misstänkta för rånet mot Ikea, säger Helena Johannesson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons