Annons
Insändare

Adrian Magnusson och Kevin Rasmussen: Med vindkraften följer billigare el och fler arbetstillfällen till Ystad

Den planerade vindkraftsparken Triton utanför Ystad har fått sitt Natura 2000-tillstånd. Detta gör att det enda som står i vägen för vindkraftsparkens anläggande är regeringens beslut om godkännande.
Skåne • Publicerad 2 september 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vindkraft till havs
Vindkraft till havsFoto: PARETO

Om Triton anläggs skulle mer än hälften av Skånes nuvarande elkonsumtion kunna produceras genom förnybar el alldeles utanför Ystads kust. Dessutom skulle anläggandet av parken kunna ge många nya arbetstillfällen till Ystad.

Allt detta skulle dessutom kunna ske innan år 2030. Det är alltså mycket el som kan produceras på kort tid.

Annons

För oss socialdemokrater är det självklart att Sverige behöver mer billig energi och det fort. Det är därför angeläget att vindkraftsparken Triton kommer på plats så snart som möjligt och att regeringen därmed lämnar sitt godkännande snarast möjligt.

Det är beklagligt att Ystads kommun inte haft en tydlig, positiv hållning till etableringen. För oss socialdemokrater har det alltid varit självklart att mer billig el och fler jobb till Ystads kommun är något positivt.

För Socialdemokraterna i Ystads kommun är det angeläget att regeringen nu inte släpar benen efter sig utan lämnar besked kring vindkraftsparken Triton.

Sverige, sydöstra Skåne och Ystads kommun behöver mer billig energi och fler arbetstillfällen.

Adrian Magnusson (S), riksdagsledamot och ordförande Ystads arbetarekommun

Kevin Rasmussen (S), pppositionsråd Ystads kommun

Annons
Annons
Annons
Annons