Annons
Insändare

Adrian Magnusson och Terese Grahn (S): Beklagligt att det inte råder politisk enighet kring att minska lidande

Paul Svensson och Sofia Hansson (båda SD) skriver i Ystads Allehanda 9 juni om varför Sverigedemokraterna i Ystad inte vill lägga 289 500 kronor från en fond med särskilt avsatta medel på att göra livet lite bättre för HBTQI+-personer.
Ystad • Publicerad 17 juni 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regnbågsflaggan signalerar öppenhet.
Regnbågsflaggan signalerar öppenhet.Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Varför de inte vill lägga 289 500 kronor på att förhindra en ung person att falla in i psykisk ohälsa. Varför de inte vill lägga 289 500 kronor på att rädda ett eller flera liv från att avslutas i förtid.

Sverigedemokraterna i Ystads formuleringar i sitt insändarsvar visar på att de inte har förstått problemet.

Annons

Problemet är inte att HBTQI+-personer ska ”få en etikett” - problemet är att HBTQI+-personer inte känner sig trygga med att identifiera sig med sin sexuella läggning eller sitt kön. Det handlar alltså om att få människor att känna sig trygga i den de är och respekterade för den de är.

Det hänvisas också till diskrimineringsgrunderna i insändaren och det görs lite allmänna utfall mot den som vågar ifrågasätta dem. Det kryddas sedan med lite märkliga frågeställningar, i ett försök att avleda från huvudfrågan.

Oavsett om Sverigedemokraterna i Ystad inte inser problemet eller vill avleda från sitt ställningstagande så kvarstår faktum att det fortfarande är vanligare att personer som identifierar sig som HBTQI+-personer lider av psykisk ohälsa och avslutar sina liv i förtid.

Och faktum kvarstår att Sverigedemokraterna i Ystad inte är beredda att lägga 289 500 kronor på att Ystads kommun ska göra mer för att undvika detta.

Vi tycker inte att det här borde vara en fråga där det inte råder politisk enighet. Det borde råda politisk enighet kring att Ystads kommun år 2021 ska bli en bättre plats för alla och att 289 500 kronor är en väldigt liten kostnad för att undvika lidande och i värsta fall död. Det är bara att konstatera att det gör det inte. Det är djupt beklagligt.

Adrian Magnusson (S), Terese Grahn (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons