Annons
Insändare

Adrian Magnusson: SD har makten att bygga ut E65 till motorväg

Replik på insändare från Sverigedemokratiska riksdagsledamöter: ”Skam att Socialdemokrater inte prioriterat E65 under sina åtta år”
Skåne • Publicerad 12 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
E65 borde byggas ut till motorvägen hela vägen mellan Malmö och Ystad, anser Sverigedemokraterna.
E65 borde byggas ut till motorvägen hela vägen mellan Malmö och Ystad, anser Sverigedemokraterna.Foto: Mårten Svemark

De tre sverigedemokratiska riksdagsledamöterna reagerar mycket starkt på att de ansvarsutkrävs av en oppositionspolitiker gällande deras fingerpekande om att E65:an måste byggas ut snarast, trots att de har makten i kommun, region och riksdag. ”Infantilt” är ett begrepp som används.

Sverigedemokrater får använda vilka hårda ord de vill mot oppositionen. Faktum kvarstår: Sverigedemokraterna har ett totalt och dominerande inflytande över regeringen men även över regionstyret och över kommunstyret. Vill de verkligen se till att E65:an byggs ut, från Sturupsrondellen, ända ner till Ystads hamn så har de alla möjligheter att göra det.

Annons

Sverigedemokraterna kan vara säkra på att vi socialdemokrater kommer att granska dem hårt och ställa dem till svars för de utfästelser som Sverigedemokraterna gör och som inte blir verklighet. Att lova runt och hålla tunt går inte längre.

Med tanke på hur Sverigedemokraterna än så länge levt upp till sina vallöften ska vi nog inte förvänta oss en utbyggd E65 från Sturupsrondellen till Ystads hamn. Vi ska nog högst förvänta oss nymålade kantlinjer i höjd med avfarten till Bjäresjö. Högst.

Adrian Magnusson (S) riksdagsledamot, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons