GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Åke Andersson: Spara bort glädjedödande makthavare och ge de äldre varm mat

Ystads kommun ger sig inte. Trots att länsstyrelsen redan avvisat deras idé om att förbjuda cykeltrafik på Stora Östergatan kämpar politiker och tjänstemän på för att kunna sätta käppar i hjulet för cyklande Ystadsbor.
Ystad • Publicerad 30 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Klåfingriga moderatpolitiker som i normala kämpar mot förbud vill ha cykelförbud på gågatan i Ystad
Klåfingriga moderatpolitiker som i normala kämpar mot förbud vill ha cykelförbud på gågatan i YstadFoto: Carl Johan Engvall

Samhällsbyggnadschefen och ett okänt antal tjänstemän har av en moderatpolitiker fått i uppdrag att i höst få fram ett juridiskt hållbart förbud. Vad har hänt med det parti som en gång i tiden kämpade mot höga skatter och onödiga förbud?

I tidningen läste jag nyligen att det finns förslag på att servera kall mat inom äldreomsorgen för att spara pengar. Ystads äldre skulle också få städning var tredje vecka i stället som nu varannan.

Annat som kan sparas bort är den fina tornväktartraditionen och turistbyrån.

Hur vore det om man i stället gjorde sig av med ett antal klåfingriga makthavare? Att vi som skattebetalare i Ystad ska tvingas avlöna de här människorna är sådant som gröper ur samhällsmoralen.

Mitt sparförslag: Minska antalet kommunala pappersvändare med 30 procent så blir stadens finanser friskare och livet lite lättare att leva.

Åke Andersson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.