Annons
Insändare

Åke Andrén-Sandberg: Dålig arbetsmiljö ger personalbrist i sjukvården

Via massmedia nås vi allt oftare om svårigheten att rekrytera och behålla personal inom sjukvården, från vårdavdelningarna på sjukhusen till hemsjukvård och hemtjänst. Detta försöker då de styrande komma till rätta med genom omorganisationer, nya modeller att arbeta efter och – i liten grad – genom lönesatsning.
Simrishamn • Publicerad 7 februari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En vårdavdelning på sjukhus.Foto: Bertil Ericson / TT

Tyvärr har detta visats sig otillräckligt och det beror på att man inte kan komma åt det grundläggande problemet, nämligen att det är en obalans mellan antalet vårdbehövande (”patienter”) och de som ska ta hand om dem (”personalen”).

Det beror till stor del på att unga inte vill arbeta under de förhållanden som sjukvården erbjuder respektive att de som arbetar gradvis bränns ut och slutar för att kunna klara sitt eget välbefinnande – livet får inte bestå bara av arbete, inställda raster och risk att bli kallad in till extra arbetspass.

Annons

Politiker, myndigheter, massmedia och allmänhet har ett ansvar för missförhållandena genom att kräva mer och mer. Vi är alla vana vid att samhället skall bli bättre och vi anser att det är självklart att också sjukvården ska ta steg framåt. Det kan vara rimligt när det gäller den medicinska tekniken, men det går inte att prata snabbare med patienterna, operera snabbare, ge injektioner fortare eller att bädda sängarna fortare.

Vården av människor tar tid och kommer att fortsätta att ta tid. Samtal med datorer eller robotar som ska ta över läkares och sköterskors arbete kommer aldrig att bli lika bra som när duktiga människor utför arbetet.

Den viktigaste delen av den dåliga arbetsmiljön i sjukvården består emellertid av bristen på medarbetare. När det saknas en av fyra i arbetslaget eller två av fem, eller värre ändå, måste de kvarvarande göra hela arbetsmängden på kortare tid eller göra mindre och därigenom riskera patienternas säkerhet och sin egen arbetstillfredsställelse. Det kan man klara en kortare tid, men inte i längden.

Om jag är utbildad för att göra ett visst arbete på ett sätt så att det blir bra kan jag inte göra det till rutin att utföra det sämre. Vi kan inte springa fortare någon längre tid, då springer vi mot utbrändhet och då blir det ännu färre kvar att vårda patienterna som fortfarande är lika många (eller fler).

Det finns inga enkla lösningar för att lösa sjukvårdens allt svårare problem, men vi måste försöka. Om det skall gå måste vi gå till grunden med arbetsmiljöproblemen och då är det viktigaste att det saknas medarbetare.

Åke Andrén-Sandberg, Liberalerna, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons