Åke Larsson : Miljöförbundets förmynderi ger mig DDR-ångest

Kommentar till artikel ”För dålig meny på var femte kollad Ystadskrog” i YA torsdag 16 mars.
Skåne • Publicerad 18 mars 2023
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum

I torsdagens YA berättar Ulf Davidson om Miljöförbundets krograzzior. Man har fastställt att fyra krogar i Ystad hade ”för liten meny”. Då kan alkoholtillståndet äventyras.

Behöver vi verkligen nitiska statstjänstemän som åker omkring för att kontrollera om krogar erbjuder förrätt, varmrätt och dessert för att få servera exempelvis en öl?

30 restauranger i Ystad , Simrishamn och Tomelilla har kontrollerats. Miljöförbundet konstaterar då att på grund av bristerna i de fyra Ystadskrogarna behövs dessa kontroller varje år.

Krögarna har det säkert kämpigt ändå. Man får DDR-ångest för mindre. Dags att minimera och förenkla dessa självgenererande tärande myndigheter i samhället.

Tänk så många matprisplågade barnfamiljer och fattigpensionärer eller sjukvården skulle kunna hjälpas med dessa sparade skattepengar.

Åke Larsson, Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.