unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allianspolitiker i Simrishamn: Enade vi stå, söndrade vi falla

I Ystads Allehanda 27 mars (”Lokala M-, KD- och L-politiker beklagar sig – det hjälper inte Simrishamn”) ondgöra sig socialdemokraterna Karl-Erik Olsson och Christer Grankvist över att Alliansen i Simrishamn inte kan styra sina partikamrater i Regionen när akutsjukvården i Simrishamn läggs ner den siste april.
Foto: 
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi vill då gärna påpeka att det olycksaliga beslutet som ledde till nedläggningen togs i full enighet i Regionen, det vill säga att Socialdemokraterna (och vänsterpartisterna och miljöpartisterna) var eniga i beslutet.

Att det inte hördes några protester då tror vi beror på att nedläggningen blev en följd av beslutet som inte kunde förutses – inte ens av socialdemokraterna.

Alliansen i Simrishamn har sedan i upprepade skrivelser till Regionen protesterat och krävt en ändring. Vi tog också initiativ till en gemensam protestskrivelse från Simrishamns kommunstyrelse, som skrevs på av alla, inkluderande Socialdemokraterna.

När Regionen ännu inte löst frågan är det knappast beroende på brist på aktivitet från Alliansens sida. Som jämförelse tror vi inte att Karl-Erik Olsson och Christer Grankvists partivän Stefan Löfven alltid gör som de säger heller.

Slutligen, vi i Alliansen tycker att det vore bättre om alla partierna i Simrishamns kommun gjorde en gemensam sak i denna fråga eftersom den inte är partiskiljande.

Enade vi stå, söndrade vi falla är ett ordspråk som kommer bättre till pass just nu än att försöka skylla ifrån sig avseende dåliga beslut tagna i Regionen.

Jeanette Ovesson (M)

Carl-Göran Svensson (C)

Anne-Li Roshagen (KD)

Åke Andrén-Sandberg (L)