GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anders Albäck: Det finns fler orter än Tomelilla i kommunen

Gladan, kommuntidningen, dök upp i brevlådan, elegant och snygg. Med en god och förväntansfull smak i munnen började jag läsa.
Brösarp • Publicerad 14 december 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Anders Albäck
Anders Albäck

Jodå, trevliga artiklar radades upp men den goda smaken försvann efterhand.

”Finns det inget annat än från Tomelilla? Jodå, lugna dig, läs färdigt!”

”Ja, Mattias är på bild” Men varför står det inte att Götes Allköp ligger i Brösarp?

”Ja, Joakim Möller från Norra Björstorp, han med bären, bra!”

Men där tog det stopp. Ett ortsnamn nämnt längst ner på en sida i en liten artikel och redovisning av en prislista. I övrigt bara Tomelilla.

Tomelilla kommun består av ett antal friska , växande, framåt byar som gör hur mycket som helst för att utveckla vår kommun. Då vore det rimligt att åtminstone en betydligt större del av Gladan tog upp något från dessa.

Nåväl, kommundirektören och hennes medhjälpare till denna tidning har inte den förankring i bygden som krävs, läs hennes ingress, och det är fullt förståeligt och acceptabelt.

Men till nästa nummer vore det sin plats om Gladan även gladde andra byar än centralorten.

Anders Albäck, Brösarp

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.