GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anders Nilsson: Tomelilla behöver ett modernt utomhusbad

En tätort av Tomelillas storlek behöver ett friluftsbad. Välabadet har under många år varit en stor tillgång men har under senare år mist lite av sin attraktionskraft. Största anledningen till detta är avsaknad av någon form av utveckling och förnyelse. Underhållet har också varit eftersatt.
Tomelilla • Publicerad 4 april 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Välabadet ska läggas ner genom att fastigheten säljs, anser förvaltningen. Att renovera upp friluftsbadet uppskattas gå loss på 4,9 miljoner kronor.
Välabadet ska läggas ner genom att fastigheten säljs, anser förvaltningen. Att renovera upp friluftsbadet uppskattas gå loss på 4,9 miljoner kronor.
Foto: Mark Hanlon

I området Välabadet/Folkets park pågår nu aktiviteter för att utveckla området.

Ny restaurang med uteservering invigs snart.

Tomelilla IF har förvärvat bangolfen och avser att bygga om till mer familjevänliga banor.

Parken planerar ombyggnad av Rotundan och det finns planer på sommaraktiviteter av nöjes och underhållningskarraktär. Det är till exempel arrangemang där campingen/husbilar kombineras med aktiviteter i rotundan eller utomhusscen.

En bra boulebana finns redan.

För campingen finns utvecklingspotential. Kombinationen camping med tillgången till badet är en plusfaktor.

Att i det läget avveckla Välabadet känns helt fel. Ser det som självklart att det är kommunen som ska äga och investera i anläggningen. Drift och skötsel kan säkert läggas ut på någon förening som också kan utveckla andra aktiviteter i anslutning till badandet.

Österlenbadet blev en bra kommunal satsning där man för en rimlig kostnad moderniserade simhallen. Gör detsamma med Välabadet.

Använd pengarna som är avsatta för Torgets ombyggnad. Flytta också medlen för skateparken hit. Dom blir till glädje för fler här.

Att försöka kombinera Österlenbadet med en mindre utomhuspool kan på intet sätt ersätta ett friluftsbad. En sådan lösning utsätter dessutom inomhusdelen för ett stort slitage.

Politiker: Tänk efter – gör rätt.

Anders Nilsson

Tomelilla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.