GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anita Olsson: Varför höghus på Stenhuggeritomten?

Samhällsbyggnadsnämnden, hur tänker ni som ska bygga höghus på stenhuggeritomten?
Ystad • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystad från väster. Här planerar Ystadbostäder att bygga två höghus på fem och nio våningar med tillsammans omkring 50 lägenheter.
Ystad från väster. Här planerar Ystadbostäder att bygga två höghus på fem och nio våningar med tillsammans omkring 50 lägenheter.Foto: 

1) Strandskyddet– så viktigt. Har länsstyrelsen verkligen godkänt det??

2) Parkeringen för bilarna. 58 lägenheter och 37 parkeringsplatser. Varje lägenhet borde i rimlighetens namn ha en parkeringsplats knuten till sig. Eftersom det handlar om bostadsrätter….då kanske folk som vill bo så också har råd med två bilar. Var ska de ta vägen? Hela Gjuterigatan kommer att va belamrad med bilar. Massor av problem. Jodå, nån har även cykel men de flesta har bil idag.

3) Höjden på niovåningshuset. Hur kan det passa in i den övriga bebyggelsen som ligger på 2,5 våningshus i dess närhet? Två stycken höghus, ett på nio våningar och ett på fem våningar.

4) Återigen, Ystad har i många år varit känt för att ha låg bebyggelse. Hansastad. Har alla glömt det??

Anita Nicka Olsson, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.