GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anja Edvardsson och Adrian Magnusson: Ystadsmoderater upprepar löftena från förra valet utan att ha uträttat något av det under fyra år

Den 1 januari 2019 tillträdde Kristina Bendz (M) som kommunstyrelsens ordförande i Ystads kommun. Under valrörelsen hade det parti hon ledde, Moderaterna, fokuserat på att bygga en bild av att Ystad var otryggt.
Ystad • Publicerad 15 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristina Bendz lovade krafttag mot narkotika och ökad trygghet förra valet. Nu upprepar Moderaterna löftena, menar
Kristina Bendz lovade krafttag mot narkotika och ökad trygghet förra valet. Nu upprepar Moderaterna löftena, menarFoto: Mark Nordvall Hanlon

Med löften om övervakningskameror, fler ordningsvakter och fler poliser skulle Ystad bli ”tryggare”. Dessutom utlovades krafttag mot narkotikamissbruket.

Moderaterna lyckades efter valet att genom diverse krumbukter ta över styret och fick då full möjlighet att sätta igång med sin reformagenda. Resultatet? Ingenting. Inget av det som utlovades på trygghetsområdet i valrörelsen 2018 har genomförts.

Nu försöker Kristina Bendz (M) efterträdare Paula Nilsson (M) återvinna vallöftena från 2018 när hon utlovar krafttag mot den ökade narkotikaanvändningen bland unga i kommunen.

Efter fyra år av ointresse för frågan ska det nu ageras. Förmodligen för att någon i Ystadsmoderaternas styrelse fått en snilleblixt. Om vi bara kör vallöftena från 2018 igen så tar vi nog valet, verkar resonemangen gå i Ystadsmoderaternas ledning.

Det är magstarkt att först utlova krafttag mot något i en valrörelse, spendera fyra år med att göra absolut ingenting, och sen försöka skapa en bild av att nu ska problemet hanteras. Knappt fyra månader innan valet. Efter att ha styrt i fyra långa år.

Hade det så kallade styret i Ystads kommun lagt mindre tid på att kasta ut andra partiers gruppledare och driva politik som präglas av egenintressen hade man kanske kunnat förverkliga sina vallöften från 2018 under mandatperioden. Inte som nu, återvinna dem för att man har slut på idéer och visioner.

Vi socialdemokrater vet att vårt Ystad kan bättre än så här. Men då krävs det ett maktskifte i valet i höst.

Anja Edvardsson (S), Adrian Magnusson (S). Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.