Anna Nederdal: Vi är tacksamma över att de gamla och livsfarliga träden sågas ner

Jag vill kommentera artikeln i YA 9 mars ”Gamla parkträd sågades ner för att ge plats åt nya villor: Hela byn är upprörd!” Vi är inte upprörda, vi är tacksamma över avverkningen.
Hammenhög • Publicerad 14 mars 2023 • Uppdaterad 14 mars 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Marken är såld och de nya ägarna ska bygga villor. Men då måste en del av träden tas ner.
Marken är såld och de nya ägarna ska bygga villor. Men då måste en del av träden tas ner.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Träden som fått växa fritt sedan början av 1900-talet utan tillsyn och omtanke bar enorma grenverk med torra grenar som kunde gå av och falla över barn på väg till simbassängen, äldre på sina dagliga promenader och andra bybor som promenerar.

Vid flera tillfällen har vi bett markägare och Simrishamns kommun om hjälp att såga av farliga grenar tjocka som stammar utan gehör.

Träden har även härbärgerat ett 50-tal råkbon och varit Hammenhögs råkgetto; vilket medfört att närboende inte kunnat använda sina trädgårdar från februari till slutet av juni.

Med detta inlägg vill jag bidra till en mer nyanserad bild av läget och hoppas att det nu kommer byggas fina hus på de nu avstyckade anrika tomterna på Hammenhögs lantbruksskola, och hoppas att de nya ägarna ska trivas i vår fina by. Varmt välkomna.

Anna Nederdal, Hammenhög

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.