GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anna Söderberg: En så omdömeslös politiker är självklart förstasidesstoff

”Får man skriva vad som helst i en bonnatidning som Ystads Allehanda?” undrar Christer Sandmark i en insändare där han ondgör sig över att tidningen uppmärksammar att Berth Andersson önskat ett skott i pannan på stadsministern.
Ystad • Publicerad 25 november 2022 • Uppdaterad 25 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Berth Andersson skrev inlägget den 6 april 2020.
Berth Andersson skrev inlägget den 6 april 2020.

Nej, det får man inte. Man får till exempel inte hota, kränka och göra uttalanden som vuxna människor borde förstå är klart över gränsen.

Vi försöker hela tiden få barn och ungdomar att inse att det är precis lika illa att skriva saker på sociala medier som att säga dem direkt till en person i verkliga livet.

Hade Berth Andersson hotat statsministern med ett skott i pannan om de stått öga mot öga? Knappast. Han hade nog inte ens hotat honom med en fluesmällare, även om han inte har nån hemma…

Det som är skrämmande i denna historien är ju att han som folkvald politiker inte har folkvett nog att förstå att ord är ord och inga visor även om de levereras på Facebook.

Sådan omdömeslöshet hos en politiker borde med all rätt vara förstasidesstoff även i en tidning för ”stabor”.

Anna Söderberg, Kivik

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.