GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anne-Marie Johansson: Fler parkbänkar för folkhälsans skull

Pandemin har inneburit att allt fler, både yngre och äldre, sökt sig ut i sina närområden. Många har hittat ut till våra härliga rekreationsområden och vandringsleder.
Skåne • Publicerad 18 juni 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Parkbänk
ParkbänkFoto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

För att göra utflykterna i närområdena trivsammare ser jag att det behövs parkbänkar på fler platser.

Det kan vara skönt att börja med kortare promenader för att sedan öka på sträckan. Med fler bänkar, kan man ta sig en välbehövd paus och även njuta av Österlens vackra natur.

På många ställen finns redan parkbänkar på plats, men jag vill att det ska finnas flera.

För några år sedan drog Maria Mickelåker igång frågan om att renovera lekplatserna i hela kommunen. Ett fantastiskt framgångsrikt arbete, som vi nu börjar se goda resultat av.

Lekplatser är precis som parkbänkar, fast på ett annat sätt, en samlingsplats för social gemenskap i det lilla – ett ställe att prata på – och ett ställe att gå till.

Jag tror att lekplatsrenoveringarna har gett god effekt för samhällskroppen. Kommunen behöver stimulera till mer rörelse med utegym, bra friluftsområden och möjlighet till paus så medborgarnas olika förutsättningar till motion kan tillgodoses.

När parkbänkarna ändå ses över, vore det trevligt med uppvärmda parkbänkar som på gågatan i Ystad, där fjärrvärmereturen gör nytta.

Mer vardagsmotion – fler parkbänkar – bättre folkhälsa!

Ann-Marie Johansson (C) Tryde, kandidat till Kommunfullmäktige

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.